Právě čtu

am

pátek 27. března 2015

Recenze: Na cestě

Autor: Jack Kerouac
Počet stran: 317
Žánr: autobiografický román

Anotace: Nový překlad románu z roku 1957, který autorovi přinesl obrovskou popularitu i uznání kritiky a učinil z něj legendu. Kerouac zde nachází své osudové téma i vlastní hlas a metodu: horečně chrlený text odráží autenticitu svobodného života, nesvazovaného konvencemi průměrnosti. Takový život a lidé, kteří jej dovedou žít, jsou pro něj ideálem, jejž se neustále pokouší naplnit a zachytit v postavách svých knih. Na cestě je strhující a přesvědčivý amalgám fikce a autobiografických prvků, dodnes inspirující čtenáře k nalézání vlastní svobodné cesty.

Hodnocení: Překvapivě na tuhle knihu jsem se v povinné četbě vážně těšila a ona byla opravdu dobrá, jenže neměla ten skvělý náboj jaký sem čekala. Čekala sem, že příběh bude o něco zábavněji pojatý a nebude tak zbytečně zdlouhavý. Kniha jako taková nemá příliš stran, jenže.... Příběh byl trošku předvídatelný a nečetl se uplně dobře ( stále jsem se nemohla dokopat k jemu konci a přišlo mi, že kniha vůbec ale vůbec neubíhala) BOHUŽEL :-(. Ačkoliv je ta kniha dobrá, tak není zase tak příliš dobrá, abych ji snad četla znova nebo podobně. Člověk, který je stále na cestě a zažívá různé strasti a dobrodružství je parádní, ale až s příliš očekávaným koncem.

Každopádně bylo to pojato jako autobiografie, takže byste v příběhu měli poznat samotného Jacka Kerouaca. Z mého názoru to musel být slušně odvázaný borec :-D u kterýho chvílemi nečekáte čeho až je schopný :-) a chvílemi dělá opakovaně samé kraviny. Takže za mě má nejvíc 3 *** a víc ode mě ani na goodreads nedostane bohužel :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat