Právě čtu

am

čtvrtek 13. listopadu 2014

Recenze: Vraní dívka

Autor: Erik Axl Sund
Datum českého vydání: rok 2014
Žánr: Krimi, thriller
Nakladatelství: Knižní klub
Česká anotace: Jak velkému utrpení dokáže člověk čelit nebo vystavit jiné, než sám přestane být lidskou bytostí a změní se v netvora? Jak může zklamání ovlivnit duši, osud, život? Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová léčí dva klienty s příznaky mnohočetné poruchy osobnosti, dětského vojáka ze Sierry Leone a ženu s hlubokými traumaty z minulosti. Nikdo jim nenaslouchá kromě Sofie... Komisařka Jeanette Kilberghová vyšetřuje případ mrtvého chlapce, jehož tělo nese známky mučení. Nikdo ho nepostrádá kromě Jeanette... Temný severský psychothriller jen pro silné povahy. První díl trilogie, která oblétla a zasáhla doslova celý svět (vychází ve 35 zemích).
Hodnocení překladu: Překlad hodnotím dobře.. Spisovná čeština, dobře zvolená slova.
Hodnocení: Kniha byla velmi popisná. Byl tam přesně popsán průběh vyšetřování a průběh zabití toho chlapce. U knihy vás stále drží takové zvláštní napětí, které při čtení knihy cítíte. Kniha je tenká a čte se rychle. Prvních pár stránek vás asi neosloví tak jak to bylo u mě ale v průběhu času čtení si nakonec knihu oblíbíte. Já si chci určitě co nejdřív koupit a přečíst další díl! :-) ^^

Jazykové prostředky jsou zvoleny dobře. Kapitoly jsou velmi krátké, což je v některých pasážích škoda, protože pořádně nepochytíte ten význam co se v té kapitole dělo. Při delším uvažování na to určitě přijdete ale upřímně, kdo má na to náladu? :-D Každopádně pokračování určitě přečtu a sem moc zvědavá. Kniha u mě dostává 90%, což je poměrně dost velké hodnocení. Ta kniha mě nějakým způsobem uchvátila :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat